Tips en tricks voor stressvrij en goedkoop luchthaven parkeren

In deze tijd van lage kosten bieden vluchten fantastische besparingen voor wie vooraf kan of wil boeken. Tickets naar Europese bestemmingen zijn nu regelmatig verkrijgbaar voor minder dan de prijs van een avondje uit eten. En dus wordt het steeds verbazender wanneer je ontdekt dat de kosten van het parkeren op de luchthaven voor een paar dagen of een paar weken in feite veel duurder kunnen zijn dan de kosten van de vlucht zelf. Maar er zijn manieren om deze kosten in onder controle te houden.

On-site parkeren op de luchthaven is meestal de duurste optie: dus moet je echt ter plaatse parkeren? Zo ja (en het gemak valt niet te ontkennen) dan kun je het beste ruim van tevoren boeken. Net zoals het van tevoren boeken van de vlucht geld bespaart, geldt dat ook voor het parkeren van een auto.

Als vroeg boeken echter niet mogelijk is, en je op zoek bent naar de beste prijs, dan zijn off-site airport parkeergarages zeer zeker de beste optie. De meeste Nederlandse luchthavens hebben tegenwoordig een overvloed aan keuze – en er zijn veel online airport parking websites om aan deze vraag te voldoen, evenals verschillende airport parking prijsvergelijkingssites. Zoeken op “vergelijk luchthaven parkeren” in een zoekmachine zal een aantal van deze opleveren.

Maar natuurlijk is de prijs niet alles. Het is belangrijk om de gemoedsrust te hebben dat er goed voor je auto wordt gezorgd.

Een ideale manier om geld te besparen op parkeren, en ook om op tijd bij de incheckbalie te zijn, is het overwegen van een Airport Hotel. Ook deze kunnen worden geboekt via veel luchthavenparkeerwebsites, met prijzen die speciale kortingen voor grote partijen omvatten die deze exploitanten genieten en kunnen doorgeven, en die ook gratis parkeren voor de duur van de vakantie omvatten. Dit is vaak even voordelig als parkeren op de luchthaven alleen, met het voordeel van een goede nachtrust voor de vakantie.

Ook is deze optie natuurlijk erg handig voor die late terugvluchten. Het is slim om de auto bij het hotel achter te laten en hem bij terugkomst weer op te halen, na een nachtrust in het hotel, een goed ontbijt en een ontspannen rit naar huis.

Eazzypark.nl – vliegveld Eindhoven parkeren