Portugal als onbekend Vakantieland

Het verste hoekje van West-Europa is Portugal. Misschien wel daarom nog niet zo bekend bij het grote publiek. De afstand met de auto is vanuit midden Nederland zo’n 2.500 kilometer, een afstand waar je al gauw twee tot drie dagen over doet.

Veel toeristen komen daarom liever met het vliegtuig naar Porto, Lissabon of Faro. Je auto op Schiphol parkeren en in Portugal een huurauto boeken voor de gehele vakantieperiode is een goed en vaak voordeliger alternatief.

Een van de mooiste streken waar het massatoerisme nog niet bekend is, heet de Alentejo. Een grote provincie met weinig inwoners. Letterlijk ‘ gebied onder de Taag’. Een prachtige lange kustlijn van Sétubal tot Aljezur. Een aanrader is de Costa Azul, het eerste gedeelte van deze kuststrook.

Hier vindt u bovendien een aantal pittoreske plaatsjes zoals bijvoorbeeld Santa Margarida da Serra. Een vriendelijk bergdorp op korte afstand van de kust en goed bereikbaar vanaf Lissabon. Tussen de kurkeiken, omgeven door glooiende heuvel met loslopende schapenkuddes, ligt een paradijselijk vakantiehuisje: Quinta No Campo. Een mooi uitgangspunt om de streek te verkennen, of gewoon te genieten van de nog pure Alentejo.