Op reis met je kinderen: wat mee te nemen?

De zomerperiode is weer aangebroken en hoewel het bijzondere tijden zijn, heb je wellicht een vakantie gepland met het gezin. Samen met je kinderen op vakantie is een grote gebeurtenis en vergt de enige voorbereiding. Hoe kan je jouw gezin het beste voorbereiden op een vakantie en welke spullen neem je mee? Ontdek hieronder meer.

Vermaak tijdens de reis

Wanneer je jonge kinderen hebt, is het belangrijk dat zij zich tijdens de reis weten te vermaken. Als ouder kun je veel spelletjes met je kinderen doen, maar wellicht ben je aan het rijden of wil je zelf ook even een moment van rust meepakken. In dat geval kan het meenemen van kinderspeelgoed een goede uitkomst bieden. De kinderen kunnen zichzelf dan voor een tijdje zelfstandig vermaken en biedt jouw als ouder zijnde net dat momentje om even bij te komen.

Plaats van bestemming

Ook op de plaats van bestemming moet er natuurlijk voldoende vermaak aanwezig zijn voor de kinderen. Het ene kind vermaakt zich hierbij sneller als de ander. Wellicht is er een recreatie team aanwezig die de kinderen mee kan nemen voor leuke activiteiten. Toch kan het vanwege de huidige crisis zo zijn dat dit niet mogelijk is. Om je kind toch lekker naar buiten te krijgen en een frisse neus te laten halen, kun je met simpel buitenspeelgoed al een heel eind komen. Zo kun je een voetbal meenemen, of een badmintonsetje. Dit is leuk om te doen met het gezin, maar kinderen kunnen zich onderling hier ook prima mee vermaken.

Het sorteren van kleding

Naast speelgoed is het verstandig om van te voren te bedenken welke kleding voor jezelf en voor de kinderen mee wilt nemen. Zeker met kinderen kan kleding snel vies worden en het laatste wat je wilt is vlak voor de vakantie nog bergen met kleding wassen die mee moet in de koffer. Zoek daarom van te voren de kleding uit die je mee wilt nemen en leg dit alvast in de koffer. Op deze manier kunnen de kinderen de laatste dagen voor de vakantie lekker spelen en vies worden, zonder dat je als ouder nog last minute wasjes moet draaien.

Betrek het hele gezin

Bovendien hoef je als ouder natuurlijk niet alles alleen te doen. Betrek vooral je kinderen bij de vakantieplanning. Oudere kinderen kunnen natuurlijk zelfstandig de benodigde spullen inpakken en helpen met overige klusjes. Toch kun je ook jongere kinderen erbij betrekken. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen speelgoed uitzoeken waar ze graag mee willen spelen. Dit maakt de vakantie planning een ervaring voor het hele gezin en kun ja na de enige voorbereiding gezellig met zijn allen op pad!